Wat staat ons te wachten?
Je mag deze vraag zien als een vraag, waarop niet per direct een antwoord is te geven. Nu het in ons kikkerlandje politiek onstabiel is en elke politiek kopstuk een functie elders in het vooruitzicht heeft, kan ik mij als blogger daar daadwerkelijk op verheugen. Die ene zin op het A4tje van Kasjan Ollongren: “functie elders’ is voor velen waarheid geworden.
Hoe moet je daar nu tegenaan kijken? Ook op die vraag is niet per direct een antwoord te vinden. Los daarvan, waarom zou je daar moeite voor gaan doen, als zelfs de vooruitzichten geen duidelijk beeld geven. Functie Elders staat voor: het uitoefenen van je functie, maar dan op een andere plek. De reden hiervoor, zoals bij Pieter Omzigt was, dat de persoon op wie de uitdrukking betrekking heeft als lastig en misschien wel te plichtsgetrouw kan worden gezien. Inmiddels hebben meerderen ‘ het haakje aan de wilgen ‘ gevonden om hun jas eraan op te hangen.
Het is zeker niet mijn bedoeling om aan deze blog mijn politieke voorkeur kenbaar te maken. Denk dat links en rechts als gulden regel het midden heeft. Maar zeg dan nu maar eens wat ons in Nederland na 7 juli 2023, de val van Rutte IV staat te wachten? Iedereen wil een duit in het zakje doen en waar men voor de val elkaar steunde in een coalitie, komt plotseling na de val van Rutte en vak K, de ware aard naar boven.
Als blogger kan ik volop genieten van deze ongewone- en zeker niet gebruikelijke situatie. Om in tegenstelling en afgunst van de Partij voor de Dieren, kun je nu zeggen er achter te komen welk vlees je in de kuip hebt. Je zal toch gezien de huidige situatie van schrik overstappen om vegetariër te worden. Je weet wel zo’n doelgroep die tegen het gebruik en het nuttigen van vlees is, maar wel op lederen schoenen loopt.
Het politieke klimaat ondergaat in Nederland een ommekeer. Nu de berichten steeds duidelijker worden, dat het opperhoofd van de klimaat beweging ene Fransje Timmermans plannen heeft om ons politieke klimaat ook in ons land daadwerkelijk te willen beheersen, voel ik de angst groter worden. Het is voor mij nog steeds onbegrijpelijk, dat schijnbaar alle problemen van stikstof en milieu puur op Nederland zijn gericht en dat andere landen worden ontzien om het anders aan te pakken.
Het is toch van de gekke, dat de agrarische sector het slachtoffer wordt van het stikstof beleid en dat alle andere veroorzakers worden ontzien in de strijd om het te handhaven. Oh ja, natuurlijk, want stel dat je groot verbruikers in de stikstofproductie aanpakt, dan kan dat wel eens onze economie schaden.
Natuurlijk moet er iets aan het milieu en het behoud van onze aarde worden gedaan. De energie bron is niet onuitputtelijk en ergens zal ook daarvan de bodem worden gezien. Voordat het echter zover is, moet om te voorkomen, dat het fout gaat, maatregelen worden genomen. Het zou toch verstandig zijn als je ergens maatregelen opstelt om iets beter te kunnen regelen, dat je dat plan van aanpak een basis geeft waar je iets mee kunt.
Schijnbaar heeft men in Nederland wel de wil om iets te gaan doen, want je zal maar eens achterblijven, maar pak de koe, sorry voor deze onvriendelijk bewoording, dan ook terecht bij de horens. Vreemd dat je er niet aan ontkomt om dergelijke anti Partij van de Dieren teksten te kunnen bloggen. Denk, dat koeien of andere roost- en lotgenoten binnen de fauna zich niet voelen aangesproken.
Los van het belangrijk vinden, als politici, om iets voor het land te kunnen doen en iets te kunnen en willen betekenen, heeft het in de basis van hun doen en laten niets bijzonders te melden. Voetbal-analist en tv persoonlijkheid Johan Derksen beweert, dat “De meeste politici zijn door mediatraining gevormde sprekende poppen”. Niet dat ik het altijd met deze persoonlijkheid het eens ben, maar ik denk dat hij bij deze bewering de spijker op z’n kop slaat.
Mediatraining is helaas een item binnen onze maatschappij geworden waar men leert dingen te doen van opgezette formats. De normale denkwijze om zaken in alle eerlijkheid te kunnen aanpakken worden theoretisch afgeleerd en men verwacht, dat je door het te hebben gevolgd van een training op de opgelegde taak in de toekomst bent voorbereid. Spontaniteit wordt volgens mij hierdoor aan banden geld.
Verder is een politicus ook, hoe vreemd het ook mag overkomen, een normaal mens Ook hij of zij vindt de werkzaamheden belangrijk en laten wij daar eerlijk over zijn, en het wordt goed betaald. Er is geen enkele politici die niet uitkijkt naar de dag dat sint Salarimus de maandelijkse vergoeding op de rekening stort. Ook politici hebben vaste lasten en ook zij moeten op de kleintjes letten.
Wat ons na de val van Rutte IV te wachten staat, blijft vaag. Wij weten niet beter.
2 thoughts on “Wat staat ons te wachten?”
Volledig eens met deze blog. Mark & Sigrid en de roversbende hebben de hoofdpijndossier door geschoven naar het volgende kabinet. Ook voor het nieuwe kabinet zal dit geen gemakkelijke opgave worden. Toch blijft het een circus. Onze nieuwe klimaatgoeroe Timmermans zal een vliegvakantie voor Jan Modaal onmogelijk maken. Toch kan ik mij straks ook weer kostelijk vermaken tijdens het lijstrekkersdebat. Hier hoort Nederland dat wederom onze portemonnees weer aangevuld gaat worden. We gaan het zien.
‘t Wàs zoals het was, ‘t ìs zoals het is en ‘t blìjft wellicht zoals het was en is. En dàt ondanks alle aanstaande veranderingen, dus vol verwachting klopt ons hart!
Comments are closed.